perjantai 29. lokakuuta 2010

Ikkunat ja ovet, Sadevesiä ja routaeristystä.

Kyllä Fenestra ja Skaala hinnoitteli ittensä tässä kilpailussa ulos, Domus antoi parhaan tarjouksen ja pärjäsi TM-testissäkin vielä ihan hyvin. Ikkunat integroiduilla sälekaihtimilla, varaston ovet, Ulko-ovet ja terassin ovi, kaikki A-energialuokkaa. Khh, pääovi ja terassin ovi vielä termo-ovena jossa parempi u-arvo. Väliovet tosin joutuu ostamaan erillisenä mutta ne nyt ei isoa osaa hommassa kustannuksellisesti näyttele. Karmisyvyyskin on sen 210mm 175mm sijaan jolloin smyygit ja listat saa mukavammin laitettua.

Sadevesiputket on tänään laitettu ja routaeristys tehty. Itse en leipätöiltäni mukaan päässyt sotkemaan mutta muutaman kuvan kävin nappaamassa. Laatikkokin on nyt täynnä hiekkaa, siitä en kerennyt kuvaa ottamaan.

Sadevesiputkea


Sieltä pikkasen pilkistää eristeet
Homma lepäilee viikonlopun yli. Maanantaina sitten serpot sokkelin pintaan. Pikkasen hiekan ja sepelin levitystä ja muutaman nupin jos ettis täytemaita takapihalle. Nyt, kun lähistöllä pörröö koneita ens viikolla niin mukavasti saa pihatkin jo muotoon niin keväällä sitten ei tarvii, kun levitellä mullat ja viskoo siemenet perään. Puutavaran/runkotavaran meinasin ens viikolla kilpailuttaa ja jos lauantaina viimestään nappais jo alaparrut paikalleen. Siitä se rungon nostaminen sitten alkaakin =)

Sen verran vielä, että kertaakaan ei ole vielä edes vituttanut koko projekti. Sitä tunnetta odototellessa..... ;)

torstai 28. lokakuuta 2010

Salaojaa, sisätäyttöä ja suodatinkangasta.

Jeps. Aamulla levitettiin kankaat laatikon pohjalle. Muutama salaojaputki laitettiin vielä kiinni ja kaadot tarkastettiin. Hiekkaa alkoi tulemaan ysin jälkeen kasetti sotalla. Kyllä sitä tuntuu menevänkin aika reippaasti.

Kangasta

Salaojaa

Hyshysojat on peitelty sepelillä ja päälle asennetaa huomenna sadevesiputket ja routaeristys.
Sisätäytöt on puolessa välissä.

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Sokkeli is ready!

Noniin, sokkeli on sisätäyttöjä vaille valmis. Tänään saatiin sisäpuolen eristys pakettiin ja nosteltiin kaikki rojut sisäpuolelta pois myös. Patolevyt ja salaojat asennettu myös ja huomenna, kun salaojat on piiloteltu sepelillä niin sadevesiputket asennetaan siihen päälle.  Loistava fiilis, ei tarvii kikkailla noitten harkkojen kanssa enää  =)

Ikkuna/ovi tilanteesta sen verran, että Fenestra on nyt rajattu pois kilpailusta. Vielä, kun Skaala antaa tarjouksensa niin valinta tehdään Domuksen ja Skaalan välillä.

Eritstetty sokkeli


Nurkkiin vielä uretaania pikkasen lisää

Patolevy paikallaan

Huomenna aamulla alkaa tosiaan täytöt.

maanantai 25. lokakuuta 2010

Muurausta muurausta.

Sokkelin kimpussa oltiin taas tänään. Huomenna sen pitäs olla valmis. Sitten vaan patolevyä jne. laittamaan kiinni. Salaojat myös laitettava huomenna tai ylihuomenna aamulla, koska täytöt alkaa näillä näkymin keskiviikkona iltapäivällä tai torstaina aamulla.

lauantai 23. lokakuuta 2010

Ikkunatarjous.

Laittelin ikkunoista tarjouspyyntöjä Fenestralle, Skaalalle ja Domukselle.
Fenestra antoi ensimmäisenä tarjouksensa. Laitoin heille pohjasta kuvan tarjouspyynnön liitteenä kun siihen mahdollisuus heidän sivuillaan oli. Tarjosivat ikkunat, väliovet ja ulko-ovet samaan pakettiin. Tuotteiden u-arvo on 1.0. Tiedä tuon arvon hyvyydestä mutta perustuotteista kuitenkin on kysymys. Odotellaan muiltakin tarjoukset.
Ai niin, Fenestran hinta kaikkineen on 8600e ja joitain euroja päälle.

Perustushommeleita.

Perustustavarat otettiin tontille edellisenä viikonloppuna. Tavara tuli eräältä yksityiseltä kauppiaalta, K-Rauta eikä muut rautakaupat pystyneet kilpailemaan hinnoissa alkuunkaan.

Anturaharkkoja paikallaan:



Työmaakeskukselle nikkaroin tuollasen helposti liikuteltavan alustan:

Seuraavan päivänä oli anturan valu jota en päässyt töiltäni seuraamaan.

Sitten se sokkelin muuraus alkoikin:


Homma jatkuu ylihuomenna maanantaina.

Pohjat

Kaivuri porhalsi tontille ja johan alkoi tapahtumaan:


Myös pihakaivopaketti ja jätevesien tarkastuskaivopaketti asenneltiin:



Viemäri ja vesiputki mukaan myös:



Sepeliä pohjalle ja putket sisälle. Sepelin alla ON suodatinkangas, en vaan muistanut kuvata sitä kunnon kameralla. Täryttelin sepelipatjan vielä 400kg:n läpyllä.


Projekti: Casa Pihkaniska

Ajatus uudelleen rakentamiseen on muhinut jo useamman vuoden. Kun kolmas lapsonen syntyi niin ajatus konkretisoitui todella. Loppukesästä 2010 laitettiin talo myyntiin ja kaupaksi meni. Saatettiin siis polkaista projekti käyntiin. Entisen talon naapuriin rakensi erittäin pätevä kirvesmies taloaan ja päätin kävellä pihoille kysymään josko alettais meille tekemään tönöä. Pikkasen ajatusta muhiteltiin ja soviittiin ehdot hommaan. Edellinen talo oli Omatalon pienelementti ja nyt on halu saada talo pitkästä tavarasta, koska kirvesmies todellakin osaa asiansa. Itsehän jään apupojaksi hänelle melkein kokopäiväisesti, työvuorot antaa tähän vielä mahdollisuuden joten otetaan kaikki hyöty siitä irti.

Kaikki alkaa tontin raivuulla:




Rankoja:
Tässä vaiheessa luvat oli jo sisällä ja takaussitoumus rakentamisen aloittamisesta myös.