torstai 31. maaliskuuta 2011

Levytystä

Nyt on päästy levyttämään sisäpuolta ja väliseiniä. Sähkömiehetkin oli tänään hommissa ja huomennä myös. Tuo rungon sisäpuolen levyttäminen on pikkasen hidasta hommaa, kun saa leikata levyjä ikkunoitten ja oviaukkojen kohdalla. Jokunen ruuvikin tulee kierrettyä. Itseasiassa se puuduttaa jo nyt =)

Muurarikin kävi eilen ja hahmoteltiin uunia/tulisijaa/hormia. Tiili ja laasti määrät tuli kuin apteekin hyllyltä ja tilasinkin tavarat tänään. Maanantaina tulee aikä läjä tiiliä ja laastia. Tiilet pitää kantaa sisään lämpimään muutama päivä ennen h-hetkeä joka on näillä näkymin keskiviikko. Tulijaan tulee keittiön puolelle leivinuuni ja olkkarin puolella takka. Pinta rapataan sitten myöhemmin.



tiistai 22. maaliskuuta 2011

Väliseiniä ja sisäpuolen koolausta.

Aamulla heti alettiin nostamaan väliseinien tolppia pystyyn. Sisäpuolen koolaustavara ja kipsilevyt tuli vasta 1100 aikaan vaikka niitten piti tulla jo eilen. Kuormaa odotellessa puuhattiin siis väliseinien kanssa, Talon toinen pääty on melkeinpä väliseinitetty =)

Tavarat saapui vihdoin ja alettiin lyömään sisäpuolen koolausta. Se on kyllä nopeaa ja iisiä hommaa. Villavälillä koolataan.

Väliseinissä ja koolauksessa meneekin muutama päivä ja sitten alkaa levytys urakka. ~150 levyä odottelee paikalleen laittajaansa pihassa.

Kuveja:

Valmista runkoa =)

Sisäkierron koolausta. Kolmeen alimpaan väliin laitetaan villa poikittan ja ylimpään pystyyn. 1200mm jaolla välikapulat pystyyn joihin saa sitten hyvin levujen saumat ruuvattua kiinni.
 Lisää sisäpuolta.
 Väliseinää. Jokunen tolppa puuttuu.

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Väliseinien juoksuja.

Nyt tulee se kuvapäivitys. Tänään illasta alettin laittamaan väliseinien ala- sekä yläjuoksuja paikalleen. Liimalla alajuoksu kiinni ja vielä varmistus 5cm teräsnaulalla. Sahattiin myös lovia puihin, jotta elämistä/vääntyilyä ei tapahtuisi. Väliseintärungot tehdään siis oikeasta puusta (sormijatkettua tavaraa) eikä kertopuusta.

Alajuoksu paikallaan.


Valmista lattiaa.

Superliimalla pysyy mikä vaan missä vaan.

Räpsylangalla paikat merkataan.

Varmistuksen varmistus.

Huomenna aletaan nostamaan sitten tolppaa pystyyn ja ehkä koolaamaan sisäpuolta jos keretään.

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Lattia hiottu.

Tänään aamulla saatiin lattia hiottua. Melkonen kone se hiomakone. Pikkasen mienas lähtee viemään miestä ennen kuin oppi tekniikan =) Jätimme vielä muovit valun päälle viikonlopuksi ettei pintakosteus haihdu liian nopeasti ja pinta halkea, ainakaan heti. Tätä suositteli myös Lemminkäinen josta massat otettiin. Vanesoirot mitkä kierti sokkelia lähti hienosti irti. Muutama napautus vasaralla ja valtaosan sai melkein nostella pois. Osaa piti "lypsää" sorkkaraudalla. Ura täytetään sitten myöhemmin uretaanilla kunhan kutistuminen on tapahtunut. Pölyistä hommaa tuo hiominen joten imuri oli lainassa myös.

Mukavasti on kosteuskin sisältä poissa. Yhtään ei ole eilisen jälkeen ikkunatkaan enää itkeneet. Tosin pieni tuuletus on koko ajan päällä.Katotaan miten käy, kun muovit sitten otetaan kokonaan pois. Vaikka ovat ne välillä nytkin jo olleet poissa. Muutamasta ikkunanpokasta on maalit reunasta pikkasen huonona. Reklamoin asiasta ja edustaja tulee ensi viikolla katsomaan ja kuvaamaan ne. Maalia tuntuisi olevan liian vähän ja kulmat nostaa tikkuja. Yhdet kunnon kosteudet on ollu torpassa ja heti mehii. Myyjäkin oli sitä mieltä, että paremmin pitää kestää. Katsotaan miten asia etenee. Kaverilla joka rakentaa "viereen" on samaa ongelmaan, kun tänään soiteltiin. Harmittaa, koska laatua kuitenkin piti ostaa!

Väliseinä tolppia otettiin myös jo sisälle "lämpimään". Maanantaina alkaa juoksujen laitto. Huomenna kaveri pyyhkäsee pihan lumesta niin saa ensi viikolla otettua hyvin koolaus tavaraa pihan täytee. Ulkovuorelle ja sisäpuolelle. Alku viikosta pitää myös tilata kipsilevyt, kohta pääsee jo levyttämäänkin. Muurari tulee 2 viikon sisään ja alkaa piipun ja tulisijan rakennus. Nyt meinaa hymyilyttää, kun on hyvälä mänölä, hyvälä mänölä =) kuten mentori kirvesmies aina sanoo =)

Kuvat tulee taas perässä.

tiistai 15. maaliskuuta 2011

Lattia valettu!

JES! =))) Nyt se lattia on sitten valettu. Kyllä siinä oma hommansa vaan on hiertämisineen jne. NP-betonia otettiin. Pumppuautolla purettiin massat. Hikistä hommaa letkun kanssa kikkailla äkkinäiselle =)


Koron tarkastusta.


Meikäläinen letkun varressa.


Uuninpohjan täyttöä.

Pumppuauto toiminnassa.

Varasto valettiin ulkokautta.

Huomenna aamutuimaan käyn laittamassa muovit valun päälle. Samalla saa otettua ensiaskeleet =)
Ensi yöksi luvattu -11c joten illalla käyn myös laittammassa lömpöjä päälle yöksi.

Edit: en saanut kuvaa "valmiista pinnasta", koska kamera oli kylmässä autossa ja, kun sen vei sisälle niin linssihän huurtui melko paljon.

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Valmista valua varten.

Huh, tänään olikin tiukka päivä. Käkkiä ja kyykistellä nimittäin =) Pikkasen on nyt sormepäät hellänä ja selkä kipeänä. Sai nimittäin jonkun nippusiteen laittaa tänään kiinni. Lämmityskaapelit laitettiin siis lattiaan. Raudoituskorokkeet myös näpättiin verkkojen alle ja sivuleikkurilla nippusiteen hännät nipsnaps. Kirosin kerran jos toisenkin. Ei oikein maistu nimittäin nuo käkkimishommat meikäläiselle. Noh huomenna tai viimestään keskiviikkona on takareidet/alaselkä juntturassa. Valulle korot on mitattu myös ja huomiselle aamulla tilattu pumppuauto. Siitä se lähtee =)

Muutama räpsy todisteeksi, että töitä on tehty.



Putkien juuret on tiivistetty uretaanilla.



Kuvista näkee myös tuon vanerikierron reunustalla. Ajatutin puukeskuksella 12mm havuvanerista 170mm korkeata soiroa. Nuo on hepissä ja kun valu kuivaa niin nostellaan pois ja täytetään ura uretaanilla. Hyvä ja tiivis tulee.

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Rautaa ja putkia.

Nyt on sitten betoniverkot levitetty pohjalle ja sidottu toisiinsa kiinni. Oma näpräämisensä tuossakin mutta onneksi homma joudutaa sellainen koukku millä langat saa nopeasti ja hyvin kierrettyä kiinni. Tulisijan pohjalle on myös tehty 2 verkkoa 12mm harjateräksestä jotka sitten vielä vahvistettiin tuolla lattiavalun sisään tulevalla verkolla. Pitäisi uunin ja piipun painon kestää. Kuumat vedet on nyt myös vedetty stryroxiin. Tilasin puukeskukselta maanantaina aamulle 65m (talon kierto) 12mm paksua ja 170mm korkeaa havuvaneria valmiiksi soiroksi ajettuna. Nostetaan nuo sitten pystyyn sokkelin ja valun väliin. Kun on pikkasen kuivahtanut niin nostetaan pois ja  myöhemmin sitten, kun laatan kutistuminen on tapatunut täytetään ura uretaanilla. Pitäisi tulla tiivis, ei käy veto. Maanantaina aamulla tulee sähkäri hommiin laittamaan kaapelit ja muut vempeleet paikalleen. Lattiakaverit käy kattomassa korot ja tiistaina sitten oiskin aamusta lattian valu. Kyllä sitä on odotettukkin =)

Ohessa jokunen räpsy


Kylpyhuoneen ja keittiön putkset

Sieltä teknisentilan nurkasta ne lähteepi.
Yleisnäkymää.


Ihan mukavasti kestää lämmötkin pienellä lämmittämisellä. Masteri hönkii silloin tällöin ja sähkölämmitin myös kierrättää ilmaa. Muutama tuuletusikkuna on pikkasen raollaan jotta ilma vaihtuu.

torstai 10. maaliskuuta 2011

Lattia eristetty.

Päivä alkoi tavaran haulla. Eilen loppui stryroxit ja finnfoamit kesken joten niitä aamusta noutamaan. Tänään saatiinkin sitten lattia eristettyä loppuun. Betoniverkot kävin hakemassa myös huomista varten, koska niitten asennus alkaa huomenna. Huomenna pitää myös raudoittaa uunin pohja. 12mm teräksestä näprätään verkot siihen. Kuumia vesiäkin on jo laitettu paikalleen ja sekin homma jatkuu tänään illalla ja huomenna aamulla. Nuo viemäreitten ja upolettien "kolot" mitkä on eristeisiin tehty täytetään uretaanilla, hyvä tulee.

Valmista pintaa.
Tulisijan pohja.
Verkot odottamassa paikalleen laittamista.
Muutaman kannoin ja sisällekkin. Verkot sidotaan sitten toisiinsa sidelangalla.

Kävipä talolla muuten aluelehti Saimaan toimittajakin. Halusi tehdä jutun meidän projektista. Liutan kysymyksia esitti ja nappasi muutaman kuvan. Juttu on luettavissa ensi keskiviikon lehdessä =)


maanantai 7. maaliskuuta 2011

Upolettejä ja eristystä.

Viemärit on piilossa! Sitten alkoikin upolettien veto, kylmät hiekkaan ja kuumat sitten myöhemmin stryroxiin. Tänään myös 6h ladottiin eristeita alapohjaan. 200mm stryroxia ja 50mm finnfoamia. Puoleen väliin pohjaa päästiin. Huomenna huili (töitä) ja keskiviikkona homma jatkuu. Torstaina toivottavasti kuumat styroxeihin ja perjantaina tuleekin sähköri hommiin. Alkuviikosta ensi viikolla jos saatais valettua lattia! =)

Eristystä (kännykällä otettu kuva)
Piävessan kylymäves.

Sieltä ne lähtee.

torstai 3. maaliskuuta 2011

Viemärit kaivettu.

Jeps, tänään saatiin viemärit kaivettua ja peitinkin ne jo itseasiassa. Toki otin kuvat ja KVV-vastaava kävi ne kattomassa. Kaupungille riitti, että KVV-katsoi linjat. Seuraavaksi sitten kylmät vesiputket hiekkaan.
Jokunen räpsy.

Kaadot kohdillaan. Ei jää kakkendaalit putkiin.

Vauhtimutka.

Pitkä veto.

Pääwc:n tuuletus ja pöntön röörit.

Tulisijan korvausilman ottoputki.

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Pohja on sula.

Vajaa viikko siinä meni, kun pohja suli. Routaa ei enää maanantaina ollut. Seuraavaksi kaivellaan viemärit ja laitetaan vesiputket. Eilen illalla aloitettiinkin jo kaivaminen. Mukavasti tulee lämmin aina noissa lapiohommissa.


Päälinja

Putkia

Tuosta lähtee putki talon alta liittyen kaupungin verkostoon.

Yleisnäkymää.