keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Lämmöt päällä!

Jihuu. Laitoin lämmöt päälle eilen illalla. Tänään, kun aamulla menin talolle niin lämminhän siellä oli. +15c, kun illalla oli vielä -10c sisällä. Väliaikainen ovi tehtiin maanantaina. 2x2 "rimaa" ja styroxia, hyvä tuli =). Tiivisteet tehtiin talotiivisteestä (solumuovista). Lämmittelen taloa nyt 10kw Masterilla joka on polttoöljylämmitin sekä muutamalla 3kw sähkölämmittimellä. Master on kellokytkimen takana. Saa ohjelmoida pöhisemään miten haluaa. Teippailtu saumoja tänään ja ilmanvaihtoputkien ympärille laitoin Visux läpivientikaulukset. Varmistin kiinnityksen vielä teippauksella. Perhana taaskaan ei ollut kunnon kameraa mukana joten ohessa muuta iPhone räpsy. Nyt saa pohja sulaa rauhassa ja toivottavasti ensiviikolla päästään kaivamaan viemäreitä jne.

Väliaikainen ovi =)

Teippejä ja kauluksia. Ottaa muuten tiukkaan tuo teippi. Sormet aivan liimassa, kun aikansa noita räplää. Teippi on kuin kärpäspaperia. Toiselta puolelta pitää irroittaa nauha, että teipin saa liimattua. Kaikki halvat teipit kannattaa unohtaa, kun höyrynsulkua teippaa. Tämä maksaa 15e ovh K-raudasta.

Varmistin vielä kauluksen reunat teipillä vaikka kauluksessa oma liima onkin.

Master parhaimmillaan. Kättä ei kannata puolta metriä lähemmäs työntää ;)

2 kommenttia:

  1. Vai Masrerin oletta laittaneet pyörimään lämpöä tuottamaan. Minä kokemuksen pohjalta sanon teille, jotta savukaasun hurmiossa tuletta rakentamaan, koska kaasut tartuvat rakenteisiin ja vaateisiin. Jos olisitta vuokraneet Betolux-lämmittimen, niin siitä olisi voinnut savukaasun ulos. Ehdotan, että hankkisitta ilmalämpöpumpun, joka tuottaisi parhaiman lämmön ja tasaisemman jolloin pystyisi myös katonrajassa työskentelemään eikä olisi pää pökeryksissä.

    VastaaPoista
  2. tuo polttaa itse päästönsä. ei ole tullut yhtään kitskua/hajua tähän mennessä. Vielähän ei ole kuin muovit seinissä joten ihan kauheasti ei siihen mahdollinen haju tartu. ulkona, kun tankkaa niin eipä läiky polttoainetta sisällekkään. rakennusvaiheessa ilmalämpöpumppua ei kyllä ole mitään järkeä vielä asentaa, eikä sille vielä ole paikkaakaan mihin sen laittaa. toki jos masteri alkaa antamaan hajua niin poishan se otetaan käytöstä.

    VastaaPoista