maanantai 10. tammikuuta 2011

Katto on valmis!

Huh, katto saatiin valmiiksi tänään. Kyllä siinä olikin tekemistä. Tiilet on katolla ja otsalaudat paikallaan. Keväällä sitten vielä reunatiilet paikalleen niin se on siinä. Aluskatteeseen tuli rytäkässä muutama reikä. Pikkasen meinas aiheuttaa päänvaivaa reikien paikkaaminen mutta löytyihän se ratkaisu kuitekin. Sika-11FC saumaliimalla tilkitsin reiät. Ensin piti jäinen aluskate saada lämpimäksi. Siihen käytyn apuna ihan perinteistä hiusten kuivaajaa. Massa päälle ja taas pikkasen lämmitystä. Merkkasin toki reiät myös alapuolelta tussilla kattotuoleihin/aluskatteeseen ja teen paikkauksen uudelleen/paremmin keväämmällä, kun on lämpimämpää.

Ikkunatkin tuli perjantaina. Kirvesmies nappasi ne paikalleen, kun itse jouduin viettämään päivän töissä. Domukselta siis tuli ikkunat eikä reklamoitavaa kyllä ole. Kovasti kirvesmies kehui niitä, kun oli paikalleen ne laittanut. Kaihtimet on mukana integroitunu ja hopean värisenä. Ovet tulee ensi viikolla perässä.

Villatkin sain tilattua tänään. 250mm kivivillaan seiniin. 200mm "suoraan"  runkoon ja 50mm sitten vielä koolauksen jälkeen. Yläpohjalle otin myös 100mm nyt levyvillaa. Päälle tulee sitten puhallusvilla joskus (500mm). Otin myös lattia styroxit ja finfoamit. Tai siis tilasin. Tammikuussa on kuulemma hinnat alimmillaan styroxeissa. Heti ensi kuussa alkaan hinnat nousta. Näin tehtaalta sanottiin.
Villat kun saadaa niin sitten nurkat umpeen ulkopuolelta ja sisäpuolelta vain villoittamaan. Sitten pikkuhiljaa lämpöjä päälle.

Valmista kattoa otsalautoineen.


Ikkunoita paikallaan.

Merkattu reikä aluskatteessa. Tällä systeemillä reiät merkkasin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti